Choď na obsah Choď na menu
 


MAČIATKA / KITTEN

VRH č. 18 .... číslo vystihujúce pre vstup do dospelosti . Čiže, dá sa predpokladať, že Thor diamond dospel :-)))) Prvý pôrod Niobe nebol až tak náročný, ako skôr veľmi dlhý. Prvé mačiatko sa narodilo 6 septembra v skorých hodinách okolo 5:40 a posledné až o 20:50 hod. Ale nevadí. Vadí len to, že sa dokopy narodilo 6 mačiatok a prežili iba 4. Jedno sa narodilo s vodou v pľúcach a druhé malo náročný pôrod ( čo sa mu cestou na svet stalo, nechám si ako tajomstvo lebo príčinu ešte neviem - chcem to prekonzultovať s veterinárom o možnej príčine. Aj keď tuším čo sa stalo. ) Mačiatka mali náročný štart do života, ale už napredujú a to je podstatné. Tento vrh je magický už len tým, že sa všetci popasovali s nie najľahším začiatkom života. O pár sme napriek snahe prišli o Sansu. Najprv vyzeralo všetko v poriadku, no zrazu to s ňou išlo dole veľmi rýchlo. Najprv rýchlo schudla, nechcela papať a to som už vedela, že popôrodné ťažkosti neboli zažehnané neustálou starostlivosťou. Príroda bola zas silnejšia.

SIMBA Magic by Thor diamond*SK.... NFO  a 24 , kastrát.....  v novom domove Košice heart

SÍRIUS Magic by Thor diamond*SK.... NFO n 09 24...... chov .... Nagykanizsa Maďarsko heart

SHELLY Magic by Thor diamond*SK.... NFO n 09 24, kastrát .....v novom domove Malacky heart

 

VRH č. 17 ... jeden z náročných pôrodov. Mamina sa reálne pripravovala na pôrod dva dni. Dva dni ma doslova strašila : o chvíľu to bude, možno už dneees. No strašný stres, čo Vám poviem. No nakoniec ma aj tak prekvapila, lebo začala rodiť už pred 17tou hodinou. Čakala som, že to bude skôr v noci ako večer. Ako prvá sa narodila Rhaena Targaryen čo bolo ešte celkom v pohode. So svojimi 115g  až tak maminu nepotrápila. No potom to prišlo. Najskôr som nevedela kde je problém, lebo Freya len pozerala na mňa, sem tam zatajila dych a tlačila. Tlačila teda dosť a ja som vedela, že toto tak ľahko nepôjde. Keď už bolo vidno, že mačiatko ide von tak ako má (hlavičkou vpred) zachytila som ho a podporila maminu nech zatlačí a ja vyberiem. Mamina zatlačila, ja potiahla a neverila som vlastným očiam. Nádherný červený kocúr s hmotnosťou 150g, čo je v tejto CHS snáď aj rekord (musím skontrolovať údaje). A takto sa narodil Rhaegar Targaryen. Následne sa narodila so svojimi 120g Rhaella Targaryen - tá doslova vyletela :-) Rhaegar jej vytvoril širokú cestu von :-))) . No a nakoniec postupne sme sa dočkali : Rhaenyra Targaryen 130g a Rickon Stark s 135g.. O maminu bolo postarané už pred pôrodom, takže po pôrode sa postavila na nohy už po 30 minútach. Prešla sa, najedla a keď sa drobci ozvali, ľahla si k nim. Freya je skvelá mama a tento jej posledný vrh fakt stojí za všetok čas a prebdené noci (teda boli len 3). 

Ozaj, a prečo postavy zo seriálu HRA o Tróny ???? Milujem ten seriál a tešila som sa, že keď sa narodí vrh R, tak to bude určite rod Targaryen. Veľmi dobrý postreh priatelia, vlúdil sa nám tam Stark. No, bohužial Targaryen s meno na R už nie je a nechcela som, aby chlapci mali rovnaké mená len sa inak píšu.

Takže, predstavujem Vám úžasný vrh Targaryen a Stark, ktorý je pre mňa výnimočný heart

RHAENA TARGARYEN by Thor diamond*SK ...NFO f 22 , kastrát.. v novom domove Praha CZ heart

RHAEGAR TARGARYEN by Thor diamond*SK.....NFO d 22 , kastrát ... v novom domove Margecanyheart

RHAELLA TARGARYEN by Thor diamond*SK......NFO n  23 , kastrát .....voľná

RHAENYRA TARGARYEN by Thor diamond*SK...NFO f 23 , kastrát .. v novom domove Krompachy heart

RICKON STARK by Thor diamond*SK.......NFO d 22 , kastrát... v novom domove Bratislava heart

 

Vrh č 16 ... tak toto bol pôrod akoby za odmenu prebdených nocí :) . Maminu som strážila už pár dní pred samotným pôrodom. V minulosti ma prekvapila, že porodila bez upozornenia dva dni pred predpokladaným dátumom pôrodu. Ale stálo to za to. Obe sme mali plné ruky - labky práce. Porodiť 5 chlpáčikov za 55 minút, to tu ešte nebolo. Nech už boli mačiatka veľké 70g alebo 120g vždy bola medzera medzi narodením mačiatka najmenej 30 minút. Sem tam to bola aj kratšia doba, ale tento pôrod fakt extrém. Večer o ôsmej sa mamina schovala, potom chvíľu pochodovala po izbe, zjedla večeru a o 21:40 ma zavolala, že už to ide a bola umňaukaná. Nečudujem sa, veď ako prvý sa narodil Persy s úctyhodnou váhou 120g o 22:10 . AAAAA potom to začalo ísť ako na páse. 22:22 sa narodil Pierce, 22:33 Pryia, 22:50 Penny a nakoniec 23:05 sa narodila Phoebe. Váhy síce neboli obrovské, ale aspoň ich mamina mohla ľahšie porodiť : od 80g do 120g. Ako už býva u nás zvykom, dávam mačiatkam aj druhé meno, ktoré ich vystihuje. Tentoraz padol výber na meno " SPEED " - rýchlosť. Lebo to bola ozaj rýchlosť. Ako rýchlo prebehol pôrod, tak rýchlo nás opustil Percy Speed. Čo sa dialo v jeho telíčku, môžeme iba špekulovať, no je jasné, že problémy nastali po 24 hodinách od pôrodu :((( Ďalšia hviezda za dúhovým mostom. Smolné dni pokračovali a do pasce chytili Phoebe. Spočiatku na tom bola lepšie ako Percy. Chcela žiť, jesť, keď sa pohybovala bola ako motorová myška. No keď docielila 110 gramov, akosi sa zastavila a nedokázala ísť ďalej. Urobila som všetko , aby sa jej stav zlepšil, no po pár dňoch zrazu nebola schopná používať zadné končatiny. V tom momente som nabehla k vetovi, no veľa toho nemohol urobiť so 115 gramovým mačiatkom. Rengen ukázal , že mala v brušku vzduch. Ako sa ta dostal nevieme, lebo prikrmovanie takýchto drobcov už mám v malíčku. Dostalo sa jej zo strany veterinára tá najlepšia pomoc. Ja som sa potom doma snažila jej ďalej pomáhať, no cez obed 28.04. to Phoebe už vzdala a odišla za dúhový most. Život ide ďalej a zvyšné tri tigre prosperujú jedna radosť :)

PENNY Speed by Thor diamond*SK .....NFO f 09 23 ....chov.... hľadá nový domov

PRYIA Speed by Thor diamond*SK .... NFO f 09 23..kastrát... nový domov Malacky  SKheart

PIERCE Speed by Thor diamond*SK .... NFO n 23..kastrát.... nový domov  Sebedražie SK heart

 

Vrh č 15 .... magické číslo :) Po dlhom čakaní a náročnom priebehu pôrodu, sa 8. apríla v skorých ranných hodinách narodili 4 nádherné mačiatka. Magické je aj to, že sú to dvaja chlapci a dve dievčatá. Dievčatá dali trochu zabrať, lebo ich potrápila vdýchnutá plodová voda pri narodení, ale vyzerá to tak, že bude všetko v poriadku. Ja som pri pôrode nebola, ale bolo mi povedané, že tej vody nebolo veľa, no potrápila poriadne. Ako je u nás zvykom, mačiatka dostávajú aj druhé rodné meno. Zvyčajne vystihuje naše pocity alebo priebeh pôrodu. Tentoraz padol výber na "meno" : MODIG . Modig v nórskom jazyku znamená " statočný ". Vystihuje všetkých aktérov pôrodu : maminu, ktorej to išlo ťažšie ako pri prvom pôrode, mačiatka, zvlášť dievčatá museli byť trochu viac kriesené a v neposlednom rade to vystihuje aj majiteľov maminy. Klobúk dole, zvládli to bravúrne. A ešte jedna pikoška : čakala som celú noc, že kedy čo bude, no a poznáte ten fór : prišiel som domov hneď ako si ty zaspala ? :))))) Tak toto sa stalo mne. Bolo zhruba 2:40 - 2:45hod keď som už nevládala, tak som im napísala, že keby niečo, nech ma zobudia a zalomila som. Ráno som si prečítala správy o pôrode a dosť som sa smiala, keď som prečítala, že čistý pôrod začal okolo 3:00hod . Takže, dievčatá a chlapci, vitajte a len radosť rozdávajte. Mačiatka pri narodení mali od 112 do 132 gramov. Riadna gramáž, nečudujem sa, že maminu tak potrápili...:)

ODIN Modig by Thor diamond*SK.....NFO n 09 24 ...kastrát ... v novom domove Bratislavaheart

ORRI Modig by Thor diamond*SK.....NFO n 09 24 ....kastrát... v novom domove Bratislavaheart

OHANA Modig by Thor diamond*SK ...... NFO n 24...kastrát ... Chorvátsky Grob heart

OLIA Modig by Thor diamond*SK ......NFO n 09 24 ...kastrát ... v novom domove Bratislavaheart

 

Vrh č 14 .... dlho očakávaný a aj tak prekvapivý. No v každom prípade, sú to rozkošné stvorenia a vyzerajú akoby ich otec prešiel cez kopirák. Až na jedneho kocúrika, ten nemá biely nos :-))))). Tentoraz druhé meno som dosť dlho hľadala, aby ich vystihovalo čo najlepšie. Myslím, že " ROYAL " - " KRÁĽOVSKÝ " vystihuje až až :-)

NOE Royal by Thor diamond*SK .... NFO n 03 24, kastrát.... nový domov Košice SK heart

NERO Royal by Thor diamond*SK .... NFO n 09 24, kastrát.. nový domov Banská Bystrica (SK) heart

NEO Royal by Thor diamond*SK ..... NFO n 03 24, kastrát.... ostáva doma heart

NIOBE Royal by Thor diamond*SK .... NFO n 03 24 , chov.... ostáva doma heart

 

Vrh číslo 13..... ja neviem, či to má v sebe nejakú symboliku, ale na to , ako dlho som čakala na vrh od mojej Mony, tak tá 13-tka nám nepriniesla až toľko šťastia. Prvé čo bolo ťažké - čakanie na samotný pôrod od doby, keď už bolo jasné, že sa proces začal. Dokopy sa narodilo sedem nádherných mačiatok. Prvé dve života schopné, no potom nasledovali dve mŕtve. Krásne donosené, veľké - no predsa mŕtve. Potom ďalšie sa narodilo za dramatických okolností - mačiatko sa narodilo bez pôrodného vaku s pretrhnutou pupočnou šnúrou od bruška cca 0,5 cm. Čo je veľkosť veľmi malá na podviazanie, ale našťastie som nepodľahla panike a použila som na prerušenie pulzu a krvácania obyčajný kancelársky štipček. K mamine som dala mačiatko až keď som mohla štipček odstrániť. Potom sa narodilo ďalšie mŕtve mačiatko, ale nakoniec sa narodilo ešte jedno. A aby som to nemala ľahké, mačiatko počas toho ako išlo von, vdýchlo do pľúc plodovú vodu. Keď som ho vyslobodila z pôrodného vaku, doslova sa topilo. Trvalo veľmi dlho pokým som ho stabilizovala. Lenže, aj keď som ho pravidelne kontrolovala, na tretí deň po pôrode som začula z jeho hrudníka žblkotanie. Podľa predošlých skúseností, som vedela, že to neveští nič dobré. Jeho "čistenie" pľúc som zintenzívnila, ale drobček nechcel jesť ako by mal. O ďalších 48 hodín sa to zhoršilo natoľko, že o pár hodín pri mame Mony už boli iba Mufasa, Merlin a Morgana...

heart " BONIC - znamená v KATALÁNŠTINE * krásny / a *"heart

MUFASA Bonic by Thor diamond*SK..... NFO n 09 24, kastrát.... Plzeň CZheart

MERLIN Bonic by Thor diamond*SK .... NFO n 09 22, kastrát... Praha CZ heart

MORGANA Bonic by Thor diamond*SK .... NFO n 09 22, chov.... ostáva doma heart

 

Všimnite si tú symboliku :) Vrh číslo 12 sa narodil 12.02.2022 . Úžasné, čo poviete wink. Veľmi som dúfala, aby Hel nerodila tak skoro ako minulý rok. Podarilo sa. Porodila krásnych čiernych chlapcov s bielymi znakmi presne na 64 deň. Učebnicový pôrod :). Takže, 12 februára v skorých ranných hodinách sa narodili 4 chlapci. Krásny, veľký, dlhonohý chlapci. Hmotnosť mali od 92 do 120g. Sú úžasní. Síce keď ich vezmem na ruky, aby som ich skontrolovala ešte trochu protestujú, ale je to pochopiteľné, veď majú ešte len tri dni aj s cestou .... Ako je už u mňa zvykom, aj tentoraz som sa pohrala s ich druhým menom. A tentoraz som nahliadla do slovníka a vybrala som toto :

heart" MAGANDA - znamená vo FILIPÍNŠTINE * krásny/a* " heart

LUCIUS Maganda by Thor diamond*SK .... NFO n 09 22,kastrát.... nový domov Košice heart

LARGO Maganda by Thor diamond*SK .... NFO n 09 24, kastrát....  nový domov Bratislava heart

LEGOLAS Maganda by Thor diamond*SK.... NFO n 09 22, kastrát.... česko heart

LEROY Maganda by Thor diamond*SK ..... NFO n 09 22, kastrát... nový domov Bratislava heart

 

 

Ja neviem vyjadriť moju radosť nad narodením 11 vrhu pod písmenom K. Moja Syma má za sebou zdĺhavý pôrod, ktorý sa v podstate začal už 15 októbra okolo 15-tej hodiny a skončil 17 októbra skoro ráno. Už týždeň som s ňou trávila aj noci v pôrodnej izbe, keď prišla zmena, spánok išiel na druhú koľaj. Keď som videla, že je spokojná a oddychuje, pripravuje sa ... tak som mala chvíľu voľna aj ja ( no voľno ako voľno laugh) V noci zo soboty na nedeľu začala byť mamina Syma veeeeľmi mojkavá, doslova mi nedovolila v noci oddýchnuť... Krátko pred 3-ťou hodinou ráno prišla za mnou Syma : vstávaj, ideme na to ..... Verte mi, okamžite som bola svieža . Prvé mačiatko sa narodilo o 10 minút a potom to išlo ako na bežiacom páse. Do 2 hodín boli všetky chlpaté lásky na svete, od 98 do 122 g a krásne tmavé... Už sa teším, ako budú rásť. Tento vrh je veľmi dlho očakávaný a z chovateľského hľadiska veľmi vydarený... No o pár dní na to, sme prišli o kocúrika, aj keď som dávala pozor. Ten strašiak plytkého dýchania je proste stále tu ... v mojej chovnej stanici si už vyžiadal šiestu obeť.

Ich druhé meno " KAUNIS " znamená vo fínskom jazyku wink Krásny/a  heart

KAEL Kaunis by Thor diamond *SK  ...kastrát .... NFO n 09 24 .... Erfurt (DE) heart

KHAN Kaunis by Thor diamond *SK ...kastrát .... NFO n 09 22.... Slovenský Grob (SK) heart

KAYA Kaunis by Thor diamond *SK  .. chov .... NFO n 09 22 .... Česká Lípa (CZ)

(CHS Cersei´s Shine *CZ) úmrtie 01/2023broken heart

KIRA Kaunis by Thor diamond *SK ...kastrát ... NFO n 09 24 .... Erfurt (DE) heart

 

 

A je to tu. Narodil sa prvý vrh mimo mojej základne chovnej stanice. Je to jubilejný 10 vrh nádherných chlpatých guličiek. Mama Gaia Fairy by Thor diamond *SK sa s pôrodom vôbec nepárala. Drobčekovia sa narodili 30.06.2021 . Začalo to prvým mačiatkom o 18:15 a o 18:50 sa už narodilo piate mačiatko. No to najkrajšie stvorenie si pekne počkalo a na svet zavítala mačacia slečna o 20:00hod... Mačiatka sa majú veľmi dobre a mama Gaia je ukážková heart

JANET Star by Thor diamond *SK ....102g.. mačka .. NFO n 0323 kastrát... úmrtie 18.06.2023broken heartnehoda - pád z balkóna

JOLIE Star by Thor diamond *SK .... 107g .. mačka .. NFO n 23 kastrát Košice   úmrtie 29.05.2023 broken heart nehoda - veľký stres z nehody v domácnosti - zlyhanie srdiečka

JORD Star by Thor diamond *SK ... 107g .. mačka .. NFO n 0923 kastrát .... Košice heart

JADEN Star by Thor diamond *SK ... 101g .. kocúr .. NFO n 0923 kastrát .... Košice heart

JOEL Star by Thor diamond *SK ... 104g .. kocúr .. NFO n 23 kastrát ... Kalná nad Hronom heart

JESSE Star by Thor diamond *SK ... 97g .. kocúr .. NFO n 0923 kastrát .... Zlonín CZ heart

 

 

Malé chlpaté guličky VRHu " CH " sa narodili nečakane, bez nejakého varovania od maminy Hel 10 apríla 2021. Hodinu pred tým , ako sa narodilo prvé mačiatko, som maminu bola skontrolovať a nič nenasvedčovalo k tomu, že by sa mali narodiť mačiatka. Keď som sa postarala o ostatných chlpatých členov rodiny, s pocitom relaxu som si sadla pred telku....moje druhé ja mi nahováralo, že " skontroluj Hel cez kameru, pozri sa čo robí !". Skoro som odpadla keď som zbadala na telefóne, že mamina Hel sa krúti do kolečka v strede izby. Môj muž hovoril, že ma už dávno nevidel tak vystreliť zo sedačky a doslova vyletieť hore schodami :-)))). Keď som vošla do izby, Hel sa práve narodilo už druhé babatko ... Boli také drobné, že Hel ani nevedela ako ich má preniesť do pôrodnice. Bolo na nej vidno, že je zúfalá. Stála v pôrodnici a čakala kedy už konečne prenesiem malé k nej. Iste, poviete si, čo je to za mačku , čo sa nevie postarať o svoje novonarodené mačiatka. No nie je tomu tak. Hel som sprevádzala celú jej graviditu a doslova očakávala, že jej budem pomáhať. Do týchto dní (26.4) sa stále teší keď som s nimi, keď im dám mliečko, keď sa im venujem. Predsa sedem statočných chlpáčikov je riadna fuška na starostlivosť. Navyše ak sa narodili s nízkou pôrodnou hmotnosťou. Jedine Charlie Seven mal nad 100g . Ale bojujeme a darí sa nám.  Mačiatka sú farebne a kresbovo doslova kópiami svojich rodičov.      Dovoľte , aby som Vám predstavila úžasné mačiatka našej novopečenej maminy Bärbel Amber Wald *CZ ala Hel a perfektného tatina Connor Maximus by Thor diamond *SK . Pri vybavovaní papierov pre mačiatka, došlo ku zmene ich mena. Čiže v podstate toto nie je VRH CH ale VRH " I ".... Prečo ? Lebo medzinárodná databáza mačiek nepozná písmeno CH . V takom prípade sú mená považované za mená, ktoré začínajú písmenkom " C "....

IZYA (Chessie) SEVEN by Thor diamond *SK ..... 82 g ..... 22:00 .... NFO n 0924 .... v novom domove heart Margecany ..... kastrát

IAN (Charlie) SEVEN by Thor diamond *SK ..... 106 g .....22:05 .... NFO n 0924 .... v novom domove heart Margecany .... kastrát

ICE (Chester) SEVEN by Thor diamond *SK ..... 80 g .....22:30 .... NFO n 0924 ..... v novom domove heart Margecany ..... kastrát

ISSA (Chantal) SEVEN by Thor diamond *SK ...... 79 g .....22:40 .... NFO n 0324 .... v novom domove heart Margecany ..... kastrát

IRIS (Christie) SEVEN by Thor diamond *SK ..... 88 g ....23:00 ..... NFO n 0924.... v novom domove heart Margecany ..... kastrát

ISSAC (Chuck) SEVEN by Thor diamond *SK ..... 93 g ....23:25 ..... NFO n 0924 ... v novom domove heart Margecany .... kastrát

IGGY (Chris) SEVEN by Thor diamond *SK ..... 79 g .... 23:45 .... NFO n 0924... v novom domove heart Margecany ..... kastrát

 

 

 

 

Som presvedčená o tom, že sa niekto nájde a začne špekulovať, prečo má Freya opäť mačiatka. Áno, maminou VRHu " H " je opäť Freya. Nechcem, aby to vyznelo ako nejaké vyhováranie, no chovný program pre Thora sa mal už končiť a nechať ho ešte minimálne 18 mesiacov plného hormónov ? Nie, to by som mu neurobila. Plný hormónov a žiadna mačka ? Keďže chovateľský poriadok umožňuje tri vrhy za dva roky, rozhodla som sa , nech má Freya ešte mačiatka s alfa samcom Thorom. Akonáhle sa potvrdila gravidita, Thor podstúpil kastráciu a po úspešnej rekonvalescecii si užíva život vo svojom gangu, vo svojej rodine. ( No ešte stále nenávidí svojho syna Connora :-))))))))) ). VRH " H " sa narodil 06.10.2020 vo večerných hodinách, na 66 deň gravidity. Bol to náročný deň. Freya ma zobudila už skoro ráno, že budeme rodiť. Všetko okolo seba rozhadzovala. Prvé kontrakcie sa objavili okolo pol jednej poobede, to som sa už od nej ale že vôbec nepohla. Mená som už mala dopredu spísané. V prvých hodinách som ich iba sledovala a hádala ktoré meno by im sedelo. Ako prvé to rozhodlo mačiatko, ktoré sa narodilo ako posledné. A prečo Warrior - bojovník ? Lebo Héba bojovala ako tigrica a mňa to o to viac bolí ... no taký je život... Mama Freya ešte musí vydržať, aj keď prekypuje energiou, odchovať tieto zlatíčka a potom jej bude aplikovaný čip Suprelorin, aby si oddýchla najmenej 15 mesiacov...

Ako prvá sa narodila....

HÉBA WARRIOR by Thor diamond *SK ....124 g ... 18:15hod.. mačička korytnačinovej farby. Už pár hodín po pôrode som videla, že niečo nie je v poriadku. Prikladala som ju k mamine, no napokon sa neprisala. Hľadala iba teplo. Sací reflex bol veľmi slabý. Nastúpila som ja na "materskú" : snažila som sa ju zohrievať, no zároveň neprehriať. Po 24 hodinách som si už aj myslela, že sací reflex nakoniec bude....ale tak rýchlo ako zasvietila iskrička nádeje, tak po hodine zhasla. Najrv aj pribrala, no napriek tomu, že som ju (viac menej na silu) krmila ja každé dve hodiny... svoj boj o život prehrala na tretí deň broken heart

Druhé mačiatko v poradí....

HECTOR WARRIOR by Thor diamond *SK .... 125 g ... 18:24 hod.. NFO n 0922.. kocúrik čierny mramor s bielymi znakmi. Krásny kocúrik s bielym noštekom a krásnymi podkolienkami ... v novom domove Margecany

Tretie mačiatko v poradí....

HÉRA WARRIOR by Thor diamond *SK .... 124 g ... 19:04 hod ..  NFO f 0922 ..krásna mačička čierna korytnačinová mramorovaná  s bielymi znakmi a bielymi ponožkami .... v novom domove : KALINKOVO (SK) heart kastrátka

No a ako posledný sa narodil .....

HERCULES WARRIOR by Thor diamond *SK .... 130 g ... 19:51 hod .. NFO n 0922 ..úžasný čierny mramorovaný kocúrik s bielymi podkolienkami a rukavičkami. Inak povedané - s bielymi znakmi. .... v novom domove : KALINKOVO (SK) heart kastrát

 

 

A je to tu. 30 apríla 2020 v popoludňajších hodinách Freya priviedla na svet tri nádherné tmavé mačiatka. Toto je prvý vrh v mojej CHS , ktorý sa narodil presne na čas . Ja som to síce neočakávala lebo doteraz sa u mňa rodili mačiatka až okolo 68 dňa. Tentoraz sa narodili na 64 deň. Bol to rýchly a hlavne bezproblémový pôrod. Mená ešte nemajú lebo ešte neviem presne určiť pohlavie, aj keď sú veľké , tohto času (5.5.) skoro 300 gramové.... Nakoľko som chcela vystihnúť pojem "víla" , tak mačičky dostali ako druhé meno Fairy, čo v preklade znamená víla....

 GAIA FAIRY by Thor diamond *SK   .. NFO n  09 24...... ostáva  súčasťou CHS, bydlisko: Chorvátsky Grob heart chov

 GINNY FAIRY by Thor diamond *SK  ..NFO n 09 24...... v novom domove : PRAHA (CZ) heartkastrátka

 GRACE FAIRY by Thor diamond *SK   ..NFO n 09 24..... v novom domove : Margecany heart kastrátka


 

Už týždeň sa tešíme z nových prírastkov do rodiny. Tento vrh " F " sa narodil za dosť dramatických okolností. Rátala som s tým, že keď naša Joko - Iris očakáva iba 3-4 mačiatka, prídu na svet niekedy v strede termínov. Ale nie. Všetko sa začalo v predposledný deň , t.j. na 68 deň... Hodinu pred pol nocou sa začal pôrod odtečením plodovej vody. O hodinu nato sa narodilo krásne krémové mačiatko, no nebolo v pôrodnom vaku a tým pádom predpokladám, že buď sa utopilo ešte pred pretrhnutím vaku alebo sa udusilo v pôrodných cestách. o tak či tak, 15 minútová resuscitácia nepomohla priviesť ho späť. Pravá vetva maternice spľasla a na otvorenie ľavej vetvy som čakala veľmi dlho. Joko - Iris sa začala správať, akoby prerušila pôrod . No jej občasné zadychčanie potvrdzovalo , že pôrod rozhodne neskončil. Každé tri hodiny som jej stav konzultovala s veterinárom. Po šiestich hodinách konečne začali ďalšie kontrakcie. Po po 25 minútach , keď už boli intenzívnejšie, mamina pri nich dávala najavo bolesť mňaukaním. Vtedy som už tušila, že ide niečo, čo samé nezvládneme lebo Joko - Iris je jemnejšej konštrukcie. Preto som ju urýchlene previezla na kliniku. am už trčala z maminy labka. Veterinár zisťoval, či drobec ešte žije a ja som si všimla, že je to zadná labka. To ma dosť vystrašilo, lebo úspešnosť pri pôrode "zadkom" mám 1:3..... No zrejme šiesty zmysel ma poslal na kliniku. O pár minút sa narodil Fredie a keď som zbadala aký je veľký, hneď som vedela prečo sme na neho tak dlho čakali a prečo Joko " plakala ". Vážila som ho až doma a váha 169 gramov je teda viac než dosť.... O pár hodín neskôr sa narodila malinká 130 gramová Freya . Rekord v dĺžke pôrodu doteraz držala Morgana - Morrigan a to 8 hodín, no tentoraz prvenstvo patrí Joko - Iris . Ona rodila 11 a pol hodiny .......    

FREDDIE MERCURY by Thor diamond *SK  (stále som vedela , že keď sa narodí kocúrik vo vrhu F, bude sa takto volať :)))))    NFO d 03 22       .... v novom domove : MARGECANY (SK) broken heart kastrát broken heart 13.08.2023 - úmrtie, pravdepodobne zlyhanie srdca

FREYA GODDESS by Thor diamond *SK    ( v preklade to znamená " božská Freya ", lebo táto mačacia slečna je fakt " boží " - tak sa vyjadrila nová nádejná majiteľka ) NFO f 24

                                         .................... v novom domove : PRAHA (CZ) heart kastrát

 


 

Keď sa skončila doba účinku antikoncepčného čipu Suprelorinu u našej Iris (Joko Dajatera PL), bola som veľmi zvedavá kedy sa jej vráti plodnosť. Až na druhú ruju po čipe sa to podarilo. Najprv som mala pocit, že zase nič, lebo síce Iris začala papať viac ako inokedy, ale bruško jej nerástlo ako to zvyčajne býva pri gravidite. Keď už mala byť teoreticky v siedmom týždni gravidity, som dedukovala, že nakoľko nenastúpila ďalšia ruja, zrejme bude Iris po druhý krát mamou. No bruško mala akoby sa len dobre najedla. Pre istotu som jej však všetko pripravila pre prípadný pôrod a čakala. Žiadne príznaky pôrodu, Iris bola kľudná a spokojná s Thorom a Hel vo vonkajšej voliére. Pripravená pôrodnica bola prázdna a po predpokladanom termíne pôrodu som ju odložila s tým, že som sa mýlila. No ešte v ten večer Iris začala byť ešte viac komunikatívna ako inokedy. Na druhý deň, keď som im pratala voliéru, Iris pobehovala hore dole a intenzívne komunikovala. Stále vbehla do "domčeka" na najvyššej prični, potom von a rovno ku mne . Keď si všimla ,že ju registrujem, zas vbehla do domčeka. To už upriamila moju pozornosť natoľko, že mi to nedalo a doniesla som si rebrík. Čím viac som sa približovala k domčeku, tým viac Iris bola ako med... Keď som nakukla do domčeka, skoro som zvýskla od radosti. Ležalo tam nádherné veľké mačiatko. Iris mi ho dovolila vybrať von, aby som skontrolovala celý domček. Bolo však iba jedno a domček čistučký, ani známka krvi... Keďže si ho uložila príliš vysoko, rozhodla som sa ich presťahovať do interiéru. Iris sa to spočiatku nepáčilo, no teraz si už užíva kľud a vychutnáva materstvo s malinkým mačiatkom. Teraz po desiatich dňoch už viem, že je to chlapček a preto dostal meno EMMETT Cullen by Thor diamond*SK ...

EMMETT Cullen by Thor diamond *SK            ostáva v CHS Thor diamond *SK  heart kastrát

 


 

A je to tu. VRH " D " som očakávala až okolo 7.4., no Freya sa už zrejme nevedela dočkaťa rozbehla to už 5.4.. Od prvých príznakov pôrodu až po samotný pôrod prebehlo iba pár hodín. Čo Mony dávala najavo už celý deň, Freya si to nechala iba na večer a v noci krátko pred druhou hodinou rannou to vo veľkom rozbalila. Ako prvorodička to zvládla na výbornú, ale ešte ani jedna moja mačka nereagovala na malinké ako Freya. Chvíľu som sa aj obávala, že ich nebodaj odvrhne. Iba na ne pozerala a doslova skrývala pred nimi bruško. Vyzerá to tak, že Freya bude nakoniec samostatná a doslova mi dáva najavo, že o ňu sa môžem starať , ale malinkých nech sa ani nedotknem... Toto je prvý vrh čo som vlastne ani nestihla zistiť pohlavie chlpatých guličiek... Ale na druhej strane budeme obe pracovať na tom, aby aj tieto chlpaté guličky boli spoločenské, správne socializované a milovali ľudské pohladenie... Osobitná rubrika pre tieto zlatíčka už možno čoskoro....

DYLAN Svart by Thor diamond *SK                   .. nový domov : Ružomberok (SK) heart kastrát

DEAN Rod by Thor diamond *SK                        .. nový domov :Košice (SK) heart kastrát

DEXTER Rod by Thor diamond *SK                   .. nový domov : Košice (SK) do 012021. Jeho novým domovom je úžasný domov spolu s jeho "bratmi" Aronom a Freddiem.... nový domov : Margecany (SK) heart kastrát

DAENERYS Dronning by Thor diamond *SK       .. nový domov : Staré Hodějovice (CZ) heart chov

 


 

Konečne sa nám narodil dlho očakávaný vrh chlpatých guličiek našej Morrigan a Thora. Mačiatka sa narodili 67 deň skoro ráno 10.3.2019. Aj tento vrh " C " je ťažko skúšaný prírodou. Morrigan si prešla ťažkým a náročným pôrodom 8-smych chlpáčov. Čistý pôrod trval viac ako 8 hodín. Problémy sa nám nevyhli ani tentoraz a deň po pôrode sa Morrigan stará o 5 chlpatých guličiek. Ako skúsenú chovateľku ma to zakaždým zaskočí, ale príroda je silná a aj u nás prežije iba ten silný (aj keď ja im pomáham, aby všetci boli silný). Kedže sme ešte len na začiatku, bližšie informácie budú napísané neskôr.... Prvé dni po pôrode sú náročné a kritické pre mačiatka a po takom náročnom pôrode, aj pre maminu. Morrigan v tomto čase je už plne pri sile a aj mliečka pre drobcov má dosť.  Fotky a nové info o 4 chlapcoch a 1 princeznej už čoskoro môžete nájsť na našej stránke....

1 CRISTIAN Maximus by Thor diamond *SK        má nový domov : Plzeň (CZ) heart kastrát

2 CERSEI Morrigan by Thor diamond *SK            má nový domov : Česká Lípa (CZ) heart od roku 2022 kastrátka

3 CLAYTON Maximus by Thor diamond *SK          má nový domov : Námestovo (SK) heart kastrát

4 CÉSAR Maximus by Thor diamond *SK            má nový domov : Bíly Kostel nad Nisou (CZ) broken heart úmrtie 2020, pravdepodobne zlyhanie srdca

5 CONNOR Maximus by Thor diamond *SK           ostáva v CHS Thor diamond *SK heart chov

 


Dňa 02.10.2017 v skorých ranných hodinách sa naša Morgana /Morrigan/ sa stala mamou. Ako prvorodičke jej to išlo na začiatku dosť ťažko, ale potom keď sa to rozbehlo, už to zvládala s prehľadom. Morrigan mala byť mamou 6-tich mačiatok, no príroda to zariadila tak ako vždy. Na konci piateho dňa od narodenia mačiatok sú už len traja. Dvaja chlapci a jedno dievčatko.  Vrh B prešiel veľkou bolestivou skúškou a ja dúfam, že všetko čo sa stalo, malo sa stať a bude už len a len lepšie....

Brad Black  1:15  broken heartzlá poloha pri pôrode, vydýchol takmer ihneď po jeho pôrode 

Britanny Blue  1:30   122g  broken heartmamina ju priľahla na piaty deň života

Boss Black  1:45  143g  ..   nový domov : Svidník (SK)broken heart prešiel cez dúhový most po nešťastnej nehode v lete 2018                                           

Briya Blue  2:30  131g   nový domov : BRATISLAVA (SK) heart kastrát

Benn Blue  2:55  118g   nový domov : PRAHA (CZ) broken heart..po zákernej chorobe prešiel cez dúhový most v januári 2020 .... Benník bojoval statočne až do posledného dňa broken heartbroken heart

Barney Black  3:55   90g  broken heartnapriek vyvinutému saciemu reflexu, nebol schopný jesť 

 

 


 

Všetky mačiatka z vrhu " A "narodené 24.06.2017 krásne rastú. Mama Yoko je veľmi starostlivá, ale nechá ma, aby som jej pomohla, hlavne keď si chce oddýchnuť . Mačiatka sa už stretávajú s ostatnými členmi gangu. Všetci, okrem šéfky Mony, sa zaujímajú o malinké. Šéfka Mona prejde okolo, zasyčí a ide si svojou cestou..... 

Aslan Puzelson 8:05  136g    nový domov : SVIT (SK) úmrtie po nehode v domácnosti 2020 broken heart

Ares Puzelson  8:29  117g   nový domov: MALÝ SLAVKOV (SK) heart kastrát

Aron Puzelson  10:17  151g    nový domov: MARGECANY (SK) heart kastrát

Alvin Puzelson  10:46  132g   broken heartneschopnosť prehĺtať tuhú stravu, úmrtie v 11-tom týždni života